Közlekedés

90 helyett 183-mal száguldozott a részeg sofőr

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket a megye közútjain.

2019.12.20 09:59ma.hu
Fotó: Police.hu

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A megyei forgalom-ellenőrzők 2019. december 18-án az 5402-es számú út 14-es kilométernél vonták intézkedés alá azt a sofőrt, aki személygépjárművével a megengedett 90 km/h óra helyett 183 km/h-val közlekedett.

Az intézkedés során kiderült, hogy a 36 éves férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így őt mintavételre előállították.

A gépkocsivezetővel szemben a sebességtúllépés miatt 130.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki. Vezetői engedélyét bevonták, és ittas vezetés gyanúja miatt vele szemben büntetőeljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.