Környezetvédelem

Ráírnák a rendszámot a gyorséttermi zacskóra, hogy tudni lehessen, ki dobta el

Sokan az ablakon kihajítva szabadulnak meg a hulladéktól.

2019.12.09 18:40ma.hu

Kicsit utópisztikusnak hangzik az angliai farmerek ötlete, de elegük van a szeméttel teli földekből.

A gazdálkodók azt szeretnék elérni, hogy csökkenjen a szemetelés a földjeik mentén, ráadásul az állatok gyakran meg is eszik, amit találnak.

A Telegraph írt arról, hogy angliai farmerek felvetetették, hogy az éttermekben vagy bármilyen olyan helyen, ahol gyakran eldobált termékeket forgalmaznak, nyomtassák rá az autók rendszámát a megvásárolt termék dobozára.

Az egyik farmer azt hozta fel példaként, hogy a közelükben lévő éttermek 2,5 mérföldes környezetében – 4 kilométer – tele van minden eldobott szeméttel, vélhetően ennyi kell, hogy elfogyasszák az autósok a megvásárolt ételeket.

A hvg.hu szerint a McDonald’s is megszólalt az ötlet kapcsán és elmondták, hogy az általuk használt csomagolóanyagok 80 százaléka újrahasznosítható, minden éttermük mellett rengeteg szemetes van, ahova kidobhatnák a vásárlók az üres papírdobozokat.

Az ötlet nem feltétlenül rossz, mert érdemes minden eszközt bevetni a szemetelés és a szemetelők ellen, viszont valljuk meg, semeddig sem tart egy papírpoharat összetépni és nem egyben kidobni a kocsiablakon, hogy a rendszámot se lehessen azonosítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.