Közlekedés

Így szól a Republic dala a Kaposvárra vezető úton - videó

Ilyen az új 67-es út.

2019.12.09 08:25ma.hu

Napokon belül átadják a kétszer-kétsávos utat véglegesen a forgalomnak. Egy szakaszon tényleg zenél - írta a Kaposvármost.hu.

A beruházás egyik különlegessége, hogy egy rövid szakaszon zenél az úttest. A hatást úgy érték el, hogy barázdákat vágtak az aszfaltba, az áthaladó gépjármű gumija pedig - a dallamnak megfelelő hangmasságban - hangot ad ki. Olyan, mint amikor véletlenül ráhajtunk az útszéli rezgősávra, persze csak ha akarunk, választható. Legjobban a 80 km/h-nál zenél.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az átadás előtt kipróbálta a szakaszt és nyilatkozott közösségi oldalán, hogy miért fontos Kaposvárnak, hogy ekészült ez az út:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.