Stadionavató

Forgalomkorlátozás lesz pénteken a Puskás Aréna környékén

A stadion megnyitójára, a Magyarország-Uruguay mérkőzésre mintegy hetvenezer szurkolót várnak.

2019.11.13 16:27MTI

Forgalomkorlátozás lesz pénteken Budapesten, a Puskás Aréna környékén, a stadion megnyitójára, a Magyarország-Uruguay mérkőzésre mintegy hetvenezer szurkolót várnak - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 2-es és a 4-es metró, valamint az 1-es villamos használatát javasolja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint péntek 15.00 órától 23.00 óráig lezárják a Dózsa György utat a Kerepesi út és Thököly út között; a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között; az Istvánmezei utat a Szabó József utca és a Thököly út között; a Szabó József utcát az Istvánmezei út és a Thököly út között; a Cserei utcát a Stefánia út és a Gizella utca között; az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között; a Gizella utat az Egressy út és a Semsey Andor utca között; a Cházár András utcát a Thököly út és az Istvánmezei út között; a Verseny utcát; az Ifjúság útját; az Ilka utcát a Cserei utca és az Egressy út között; a Jobbágy utcát és a Hungária körút páros oldali szélső forgalmi sávját a Besnyői utca és a Stefánia út között.

A Thököly út, a Hungária körút és a Kerepesi út által határolt területre csak az ott lakók hajthatnak be, ezért a BRFK azt kéri, hogy akik a forgalomkorlátozással érintett útszakaszokon közlekednének, használják a közösségi közlekedési járműveket. A lakcímkártyával rendelkező lakosok - a rendezvényre érkező résztvevők létszámának függvényében - gépjárművel időszakosan hajthatnak be a lezárt területre - írták.

A korlátozás a gyalogosforgalmat nem érinti.

Emellett 07.00 órától 23.00 óráig megállni is tilos lesz környéken. A forgalomkorlátozással érintett utcák listája, térképpel együtt megtalálható a rendőrség honlapján.

A mozgáskorlátozottakat szállító gépjárműveknek a Magyar Labdarúgó Szövetség a Papp László Sportaréna parkolójában biztosítanak megállási lehetőséget. A mozgáskorlátozott szurkolók területre való behajtását, valamint a parkolótól a kapukig történő eljutását a biztosításban résztvevő rendőrök segítik. A beléptetésük a B és az E kapukon keresztül történik, ahol liftek is rendelkezésre állnak - közölték.

Felhívták a figyelmet, hogy a megállási tilalommal érintett útszakaszokról a tiltás ideje alatt a BRFK a járműveket elszállíttatja. Az elszállított gépjárművekről a tulajdonosok és az üzembentartók a +3680180780-as ingyenesen hívható telefonszámon érdeklődhetnek.

A BKK a közleményében azt írta: a stadion bejáratai a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől érhetők el. A stadion környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy semmiképp se autóval közelítsék meg azt: az aréna közösségi közlekedéssel gyorsan elérhető, melynek gördülékenységét a társaság járatsűrítésekkel is biztosítja.

Elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar (2-es, 4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (2-es metró, 1-es villamos) megállótól gyalogosan közelíthető meg.

Szintén sűrűbben indul a 7E autóbusz, a 178-as buszjárat útvonalát Pesten a Bosnyák térig hosszabbítják meg, emellett ideiglenesen minden Thököly úti busz megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia útnál is.

A BKK munkatársai folyamatosan figyelik majd, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében mely vonalon szükséges esetleges további járatsűrítést bevezetni - írták.

Emellett a forgalomkorlátozások miatt egyes járatok - 30-as, 95-ös és 130-as autóbusz, valamint a 75-ös és 77-es trolibusz - esetében előreláthatóan 15.00 órától, várhatóan az utolsó járatok indulásáig útvonalváltozásokra kell számítani - közölte a BKK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.