Most a gáz miatt szünetelnek

A Suzuki leállt a gázhiány miatt, az Audi tovább termel

Gázhiány miatt leállította szerdán tíz órától termelését az esztergomi Suzuki autógyár - erősítette meg az értesülést a cég kommunikációs vezetője.

2009.01.07 14:00MTI

A cég nevében nyilatkozó Ruska Viktória elmondta: a dolgozókat hazaküldték, és arra számítanak, hogy hétfőn újraindíthatják a gyártást.

A győri Audi Hungaria Motor Kft-t viszont nem érinti a gázkorlátozás, gázt bizonyos motoralkatrészek hőkezeléséhez használnak csupán, a gyártóberendezések zöme villamosenergiával működik - mondta Lőre Péter kommunikációs vezető.

Az Audinál a gyártócsarnokokat és az irodákat az e-on-tól vásárolt távhővel fűtik. A motorgyár, a szerszámgyár és a motorfejlesztő központ egyes területein már dolgoznak az új évben, s jövő héten indul a járműgyártás is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.