Autó

Felébresztik a kómában fekvő autóversenyzőt az orvosok

Beletelik néhány napba, amíg teljesen visszanyeri az öntudatát.

2019.09.22 15:52Ma.hu

Kómában fekvő autóversenyző felébresztésére készülnek az orvosok Az amerikai Juan Manuel Correa részese volt a francia Anthoine Hubert halálos balesetének három héttel ezelőtt a Forma-2-es sorozat belgiumi futamán.

A londoni kórház tájékoztatása szerint a 20 éves autóversenyző már nincs kritikus állapotban, de továbbra is az intenzív osztályon kezelik, és beletelik néhány napba, amíg teljesen visszanyeri az öntudatát.

A tragédia után az ecuadori születésű Correa négyórás műtéten esett át, amely mindkét törött lábát érintette. Ezután komplikációk léptek fel, akut respirációs distressz-szindrómát (RDS), vagyis súlyos légzészavart diagnosztizáltak nála, így idáig mesterségesen lélegeztették.

A maradandó károsodás elkerülése végett mihamarabb újra meg kell műteni a lábát, ehhez azonban pillanatnyilag még túl gyenge a tüdeje.

Anthoine Hubert a futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd szerencsétlenségére a pályára visszasodródó autójába teljes sebességgel belerohant Correa. Az ütközés következtében Hubert kocsija kettétört. A versenyzőt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. Correának mindkét lába eltört, és a gerincvelője is megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.