Közlekedés

Változik a Soroksári út forgalmi rendje a Haller és a Dandár utcánál

Július 22-étől irányonként kétszer két, szűkített forgalmi sávon lehet haladni a Soroksári úton a Haller utca és Pápay István utca között.

2019.07.18 11:50MTI

Gázvezeték-felújítás miatt hétfőtől változik a Soroksári út forgalmi rendje a Haller utcánál és a Dandár utcánál - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint július 22-étől irányonként kétszer két, szűkített forgalmi sávon lehet haladni a Soroksári úton a Haller utca és Pápay István utca között.

A Haller utcába egyik irányból érkezve sem lehet majd bekanyarodni; a városhatár felé haladva a Dandár utca-Vaskapu utca, a centrum felé tartva pedig Pápay István utca-Szent Benedek utca útvonalon lesz elérhető a Haller utca - hívta fel a figyelmet a BKK.

A kerülőút biztosítása érdekében a Szent Benedek utca forgalmi irányát megfordítják. A Haller utcából továbbra is ki lehet hajtani a Soroksári útra: egy-egy sávon jobbra, illetve balra.

Mint hozzátették, várhatóan augusztus 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap a Dandár utca kereszteződésénél dolgoznak, ezért a csomópontot a Soroksári út felől lezárják. Ekkor a centrum felől érkezők ideiglenesen ismét be tudnak kanyarodni balra nagy ívben a Soroksári útról a Haller utcába.

A tájékoztatás szerint szombaton és vasárnap (július 20. és 21.) a Lechner Ödön fasorról nem lehet a Soroksári út felé a Dandár utcai kereszteződésnél kikanyarodni.

Várhatóan augusztus 5-től a Pápay István utca és a Dandár utca közötti szakaszon folytatódik a munka. A Soroksári úton ekkor is irányonként két-két forgalmi sáv lesz járható.

Ebben az időszakban a Boráros tér felől érkezve újra a Dandár utca-Vaskapu utca, a centrum felé tartva pedig a Pápay István utca-Szent Benedek utca útvonalon lesz elérhető a Haller utca - közölte a BKK.

A munkavégzés idejére a Soroksári úton a Boráros tér felé tartó buszok Haller utca/Soroksári út megállóhelyét a jelenlegitől 150 méterrel hátrébb, a Haller utca kereszteződése elé helyezik át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.