Nagycsalád

Autóvásárlási rohamra számít a lízingszövetség is

Már a családvédelmi akcióterv részleteinek bejelentése után is érezhetően megnőtt az érdeklődés.

2019.07.09 08:49MTI

Autóvásárlási rohamra számít a lízingszövetség, így a lízingcégek már kialakították azt a termékkört, amellyel részt tudnak venni a nagycsaládosok számára július 1-jétől elérhető, autónként maximum 2,5 millió forintos állami támogatást nyújtó programban - mondta a Magyar Lízingszövetség főtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Tóth Zoltán hozzátette: a családvédelmi akcióterv részleteinek bejelentése után érezhetően megnőtt az érdeklődés a gépjármű-kereskedőknél és a lízingcégeknél is, ezért nem meglepő, hogy egy héttel a támogatás életbe lépése után többezren elkezdték a szükséges dokumentumok beszerzését.

Mint elmondta, a támogatás feltételrendszerének nyilvánosságra hozatala óta a lízingszövetség a Magyar Bankszövetséggel és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségével együttműködve folyamatosan egyeztet az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Magyar Államkincstárral és más piaci szereplőkkel, annak érdekében, hogy hatékony és érthető legyen az ügyintézés a vásárlók számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.