Közlekedés

Nem férnek be az alagutakba a MÁV új emeletes vonatai

Túl nagy vonatokat vett a vasúttársaság.

2019.06.17 11:36ma.hu

Át kell alakítani a kelenföldi pályaudvar és a déli pályaudvar közötti vasúti alagutat, a hamarosan érkező emeletes szerelvények ugyanis nem férnek el benne.

A MÁV vezérigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek elmondta: az új motorvonatok 31 centivel magasabbak, mint a most használt Flirt szerelvények. Ez egy ideig nem jelent problémát, mert egyelőre csak a váci és a szolnoki vonalon járnak majd az új vonatok, azonban a tervek szerint jövőre már a Balatonra is ilyenek viszik az utasokat. Az átalakítási munkálatok idejére ismét lezárják majd a Déli pályaudvart, szerepét a Kelenföldi veszi majd át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.