Közlekedés

Hallgattak a GPS-re, a Merzse-mocsárban kötött ki két ukrán kamionos

Elsőre nem találták furcsának a szűk erdei utat.

2019.05.14 17:22ma.hu

Feltétel nélkül a GPS-re bízta magát egy ukrán kamionos és váltótársa, ennek az lett a vége, hogy több tíztonnás kamionjukkal a XVIi. kerületi Merzse-mocsárban ragadtak.

A sofőr a GPS utasításait követve lekanyarodott a főútról. Elsőre nem találták furcsának a szűk erdei utat, így még 6 kilométert mentek tovább - írja a Blikk.

A jármű végül fél méter mélyre süllyedt a sáros talajban, közben folyamatosan esett az eső. A sofőrök csak két nap után merészkedtek ki a kamionból és kértek segítséget a mezőőröktől.

Erdős Norbert, az MMM Trans Kft. tulajdonosa a Blikknek azt mondta: ők siettek a kamionosok segítségére. Először gyalog nézték meg a terepet, ami szinte teljesen járhatatlan volt. Ezután egy 25 tonnás járművel, csörlő segítségével, méterről méterre haladva, három óra alatt tudták kihúzni a kamiont a sárból.

Az ukrán sofőr olyan ideges volt, hogy a mentés végén összetörte a GPS-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.