Baleset

Akkorát zakkant a kátyúban a mentőautó, hogy helyreállt az életveszélyben lévő beteg szívritmusa

Az 59 éves férfit rohamkocsi vitte volna a kórházba, ám egy kátyú nehezítette az útjukat - vagy mégsem?

2019.04.23 14:15ma.hu

Minden bizonnyal megmentette egy ember életét egy kátyú, miután visszarázta szívverését a normál ritmusba - számolt be róla a CNN.

Noha a kátyúk sok fejfájást okoznak, de egy férfi számára az életet jelentette. Éppen Nebraskában száguldott vele a mentő a kórházba, mert életet veszélyeztető állapotba került a szíve, mikor a nagy rohamban belement a jármű egy nagyon mély gödörbe az úton.

Egészen addig az 59 éves beteg szíve percenként 200-at vert, ám attól a pillanattól kezdve újra normális ritmusban dobogott.

Az orvosszakértő szerint ilyen előfordulhat, ugyanis akkorát "ütött" a kátyú, mintha defibrillátort használtak volna a páciensen.

Azóta egy kicsit mindenki másként néz az úthibákra...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.