E-autó

Újabb elektromos töltőket telepít a Nemzeti Közművek

Az NKM eddig 58 nyilvános töltőt - összesen 118 nyilvános töltési pontot - telepített a villanyautósok számára.

2019.02.13 11:26MTI

Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. keddi tájékoztatása szerint a budaörsi Decathlonnál már átadtak négy töltőpontot. Az NKM Mobilitás Kft. további töltőoszlopai a Decathlon áruházak Csömörön, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Zalaegerszegen, Maglódon, Kecskeméten, Szombathelyen, Dunaújvárosban, Győrben és Debrecenben található parkolóiban lesznek elérhetők.

Az NKM eddig 58 nyilvános töltőt - összesen 118 nyilvános töltési pontot - telepített a villanyautósok számára. Tavaly év végéig ezeken a pontokon a csaknem 8400 töltés alatt 73 megawattóra (MWh) energiát töltöttek az ügyfelek az autókba, amivel átlagos fogyasztás mellett mintegy 490 ezer kilométert tudtak megtenni, miközben 73 tonna szén-dioxiddal került kevesebb a légkörbe - közölte az NKM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.