Közlekedés

2019-től valamivel könnyebb lesz jogosítványt szerezni

Nem lesz alapkövetelmény az elsősegélyvizsga.

2018.12.23 08:24ma.hu

2019 januárjától nem lesz alapkövetelmény a jogosítvány megszerzéséhez az elsősegélyvizsga a Magyar Közlönyben megjelent friss kormányrendelet szerint.

Míg korábban a jogosítványt az szerezhetett, "aki a Kt. szerinti alapfokú iskolai végzettséget és az elsősegély-nyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolást megszerezte”, addig a módosító rendelet szerint utóbbi most kikerül a szövegből - írja a Napi.hu.

"Hatályát veszti a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának általános szabályairól szóló 179/2011. (IX. 2.) kormányrendelet 5. § (5) bekezdésében az "és az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolást" szövegrész" - olvasható a pontos szövegben.

"A közúti elsősegélynyújtó ismeretek mellőzésével a tanuló vezetők körülbelül nyolc órányi - elméleti és gyakorlati - képzést "spórolnak meg" - írja a lap.

Félreértés történt!!!

Félreértés volt, hogy 2019-től nem kell elsősegélyvizsga a jogosítvány megszerzéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.