Közlekedés

Pedálos autóvá alakítottak át egy normál Audi A4-est

Megérkezett a világ első olyan személyautója, melyben vezetés közben kalóriát égethet a sofőr.

2018.09.26 15:38ma.hu

A pedálos autók nem számítanak új találmánynak, hiszen gyermekkorunkban sokunknak volt pedálhajtású Moszkvics játékautója. Valódi személyautóba azonban mindeddig még nem szereltek pedálos, bicikliszerű hajtást, most viszont itt a FitCar PPV (Pedal-Powered Vehicle):

A különleges koncepcióautó alapját egy teljesen hétköznapi Audi A4 Avant 2.0 TFSI adja, melyet azonban nem a gázpedál lenyomásával, hanem a kormány alatt elhelyezett pedál tekerésével lehet mozgásba hozni. Mivel az autó túl nehéz lenne ahhoz, hogy egyetlen ember izomereje mozgassa, a meghajtás továbbra is a turbós benzinmotorra van bízva, de a sebességet a pedál lassabb-gyorsabb tekerésével lehet szabályozni - írta a hvg.hu.

A sofőr három üzemmód közül választhat. Normál körülmények mellett a Drive Slow az ideális választás, autópályán a Drive Fast üzemmódot érdemes aktiválni, a No Drive opciót választva pedig akár az álló helyzetű járműben is lehet némi kalóriát égetni. Konkrétan 300 kalóriát 30 perc alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.