Közlekedés

Csúnyán ráfázott a sínre parkoló autós

Igencsak rálógott autója a villamossínre, a közlekedési cég taxikon szállította az utasokat, majd az egészet neki kellett kifizetnie

2018.06.05 17:20ma.hu

Bírósági ítélet erősítette meg Frankfurtban, hogy a szabálytalanul parkoló autósoknak minden, általuk okozott költséget ki kell fizetniük.

Így történt egy sofőrrel is azóta, akinek autója rálógott a villamossínre. A frankfurti közlekedési vállalat azonnal taxikat hívott, hogy a járatukra percre pontosan számító utasok nehogy elkéssenek. Amíg az autó blokkolta a síneket, folyamatosan jártak a villamospótló taxik, amint helyreállt a közlekedés, a cég beperelte az autóst, hogy ő fizesse ki az okozott kárt, vagyis a rendkívüli taxiszámlát, ami összesen ezer euró körüli összegre rúgott - írta a 444.

Egy helyi bíróság most kimondta, hogy a lépés jogszerű volt, az adott helyzetben a taxibérlés volt a legracionálisabb választás, a cég köteles volt biztosítani az alternatív utazási módot, az autós pedig felelős az általa okozott költségekért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.