Közlekedés

Szombattól sávkorlátozások a Dózsa György úton

Szombattól sávkorlátozások lesznek a Dózsa György úton távhővezetékek építése miatt.

2018.04.20 14:46MTI

Szombattól sávkorlátozások lesznek a Dózsa György úton a Kispest-Angyalföld stratégiai távhővezetékek építése miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A Dózsa György úton a Kerepesi út felé a Podmaniczky utca és a Benczúr utca között ideiglenesen megszűnik a buszsáv, ezért két sávon haladhat a forgalom. Ezen a szakaszon a Lehel utca felé szintén két szűkített sáv áll majd rendelkezésre - fejtették ki a közleményben.

Hozzátették, a Podmaniczky utcánál a belváros felé és a Hősök terénél a Kós Károly sétány felé csak egy sávon lehet balra kanyarodni. A Városligeti fasor és a Benczúr utca közötti szakaszon pedig a három forgalmi sáv közül az egyik buszsávként funkcionál majd.

A több hónapon át tartó közműépítés jelentősebb korlátozásokkal is jár majd, amelyeket azonban a kisebb forgalmú, nyári iskolaszüneti időszakra időzítenek - ismertették.

A forgalomkorlátozások miatt az ott haladó közösségi közlekedési járatok - a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as busz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz - menetideje várhatóan megnövekedik. Ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, válasszon alternatív útvonalat - olvasható a közleményben.

A BKK a közúti korlátozásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a www.kozut.bkkinfo.hu oldalon, ahol az autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak a fennakadásokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.