Csak óvatosan, sok bírságot kaphat itt!

Ne higgyen a többi autósnak, itt csak 50-nel menjen, mert traffipaxcsapda van!

Legyen résen, durva traffipaxcsapdába eshet, ha Pesten jár.

2017.12.01 21:25ma.hu
hirdetés

Az M3-as bevezetőjén 100 km/h-ról előbb 50-re esik, majd 80-ra ugrik a megengedett legnagyobb sebesség. Az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a rákospalotai-újpesti csomópontig 100 km/h a legnagyobb megengedett sebesség, a sűrű forgalom indokolja is a korlátozást.

A Szerencs utcánál már fix traffipax figyeli a közlekedőket, de nem ez az egyetlen 50-es korlátozás a szakaszon - hívja fel a figyelmet a Dívány cikke. A Szentmihályi úton átívelő felüljáró előtt ugyanis egy autópálya vége és egy főútvonal tábla mellett ott a "Budapest" feliratú, "lakott terület kezdete" jelzés is az oszlopon.

A 80-as tábla csak 50 méterrel odébb van. A szabályos haladás tehát az első táblaoszlopig 100, a két tábla között 50, a második táblától pedig 80 km/h lenne.

Pető Attila KRESZ-szakértő szerint az autópálya bevezető szakaszán valóban szokatlan forgalomtechnikai megoldásokkal találkozhatunk, és felhívta a figyelmet: egy esetleges balesetnél is a jelzések által megengedett sebességek alapján fognak eljárni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.