Zetsche: nem lesz gyors fordulat

A Daimler főnöke szerint az autógyártásra még mélyebb válság vár

Meglehetősen sötét képet festett az autóipar jövőjéről egy németországi autóipari konferencián Dieter Zetsche, a Daimler vezére.

2008.11.20 18:00MTI

Zetsche nyilatkozata szerint a gazdasági válság elmélyülése miatt gyors fordulatra nem lehet számítani, sőt, még mielőtt jobbra fordulna a helyzet az ágazat még mélyebbre fog süllyedni.

Ugyanezen a rendezvényen a német gépjármű szövetség (ZDK) elnöke azt mondta, hogy a márkakereskedők több mint a fele veszteséges lesz az idén, az átlagot tekintve nullszaldóval zárják majd az évet a kereskedők.


Dieter Zetsche felszólalásban arra utalt, hogy reményei szerint nem jönnek be azok az elemzői jóslatok, amelyek szerint a német autóiparban 100 ezer munkahely szűnhet meg az értékesítési problémák miatt a meglévő 760 ezerből. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a válság egyszersmind katalizátor is lehet az fejlesztés, az innováció szempontjából. "A válság megmutatja, hogy ágazatunkban ki az életképes" - mondta Zetsche.

Hozzátette: az ágazati válságból azok a cégek tudnak kilábalni, amelyek fejlesztenek, mégpedig a környezetbarát technológia, azaz a járművek meghajtásának teljes villamosítása irányába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.