Közlekedés

Jön a szürke rendszám

Külön rendszámtábla igényelhet kerékpárszállításhoz jövő tavasztól - ha minden igaz.

2016.12.03 08:21ma.hu

Külön rendszámot kaphatnak az autók hátuljára szerelhető kerékpárszállító eszközök egy új kormányjavaslat szerint. Ugyanaz szerepel majd rajta, mint az autó rendszáma. A nyilvántartásban és a forgalmi engedélyben is jelölni kell, de bármikor újat lehet gyártani belőle, ha elvész – ami nem ritka eset.

A pillanatnyi előírás szerint egy járműhöz csak egy hátsó rendszámtábla tartozhat, és ezt tilos eltakarni, másikat pedig nem lehet kérni. Jelenleg hivatalosan csak úgy lehet az autó hátulján biciklit szállítani, ha a kerékpárszállítón külön rendszámtartó van, ami lámpasorral egybeépített - azaz minden alkalommal át kell szerelni rá a rendszámot. Akinek erre nincs kapacitása, az pedig kockáztat, hogy megbüntetik-e vagy sem.

Az új szabály 2017 áprilisától lehet érvényes, ha a parlamenten is átmegy a tervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.