Biztonság mindenek előtt!

Felkészültek a télre az M5-ös autópálya üzemeltetői

Az útellenőri szolgálat és az információs hálózat megerősítésével készültek fel az M5-ös autópálya üzemeltetésért felelős AKA Zrt. és Magyar Intertoll Zrt. szakemberei a téli szezonra.

2008.11.11 18:15MTI

Thomas Höfner, az AKA Zrt. vezérigazgatója kedden Balástyán részt vett a cég téli gépszemléjén, melyen bemutatták a csaknem negyven speciális járműből álló gépparkot. Elmondása szerint a koncessziós társaság és az üzemeltető célja, hogy továbbra is az M5-ös legyen az ország legjobban karbantartott és legbiztonságosabb autópályája. Hozzátette: ebből a szempontból különösen fontos a téli felkészülés, a közlekedés speciális feltételeinek biztosítása.

Taskovits Attila, a Magyar Intertoll Zrt. vezérigazgató-helyettese közölte, a Budapest és a röszkei határátkelőhely közötti 156,5 kilométeres autópályaszakasz fenntartását három üzemmérnökség: az újhartyáni, a kiskunfélegyházi és a balástyai végzi, ez utóbbi az M43-as autópálya 2 kilométeres szakaszát is felügyeli, az útfelület nagysága megközelíti a 2,9 millió négyzetmétert. A téli időszakban az útellenőrök nappal két, éjszaka négy óránként ellenőrzik a pályát.

Az autópálya mentén található 12 meteorológiai állomás pedig ötpercenként automatikusan továbbítja a legfontosabb adatokat az időjárásról és az útburkolat állapotáról - tudatta a vezérigazgató-helyettes. Az útfelület karbantartására közel negyven saját és bérelt szóró- és hóeltakarító-gépet használnak - mondta Taskovits Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.