A tőke felszabadítása segíthet

Eladja néhány ingatlanját az AAA AUTO

Az AAA AUTO Csoport úgy döntött, hogy eladja jelenlegi autótelepeinek otthont adó, meglévő magyarországi ingatlanjai egy részét azzal a céllal, hogy ugyanazon vagy más telephelyek bérlésével nagyobb hatékonyságot érjen el.

2008.11.10 09:20ma.hu

Ez a lépés összhangban áll az AAA AUTO Group N.V. holland anyagcég igazgatóságának júniusi döntésével, amely a felesleges ingatlanok eladásával kíván tőkét felszabadítani a csoport számára. Az AAA AUTO budapesti, debreceni, szegedi, pécsi és székesfehérvári telephelyeinek épületeit és egyéb ingatlanjait ingatlanügynökségek és hirdetések útján hirdették meg. A csoport legnagyobb (27 500 m²-es) debreceni telephelyére máris jelentkezett vevő.

„Más országokhoz hasonlóan Magyarországon is hozzáigazítjuk fióktelepeink méretét a globális pénzügyi válság miatt 2007 novembere óta lassuló piachoz ” – nyilatkozta Anthony James Denny, az AAA AUTO vezérigazgatója és többségi tulajdonosa. „A vállalat gazdasági helyzetére gyakorolt pozitív hatás mellett ez a lépés az ügyfeleinknek nyújtott kiszolgálás hatékonyságát is javítja. A kiterjedt budapesti agglomerációban például a város két különböző pontján két kisebb telepet bérlünk majd valószínűleg a jelenlegi fóti fióktelep helyett.” – fűzte hozzá Denny.

Bár tavaly az egész csoporton belül a magyar piac növekedett a leggyorsabban, a fontos makro- és mikrogazdasági mutatók egyidejű romlása az utóbbi időben jelentősen visszavetette a használt autók hazai értékesítését. Erre a várhatóan 2009 közepéig tartó negatív trendre reagálva az AAA AUTO a szűkülő piachoz igazítja fióktelepei méretét, felszabadítva ezzel az ingatlanban lekötött pénzügyi erőforrásokat.

A globális piac stabilizálódásával az AAA AUTO továbbra is ígéretes lehetőségekre számít az igényes ügyfélkörrel rendelkező magyar gépkocsipiacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.