A legjobb pillanatban?

Új csehországi gyárában megkezdte a termelést a Hyundai

A dél-koreai Hyundai hétfőn megkezdte a próbaüzemet csehországi üzemében - jelentette a Radio Prag.

2008.11.04 12:00MTI

Az új autógyár, az észak-morvaországi Nosovicében az első években évente 200 ezer járművet gyárt majd. Az üzem a tervek szerint legalább 3 ezer embernek ad közvetlenül munkát. A beszállító cégek további 10 500 munkást alkalmaznak.

A sorozatgyártást legkésőbb 2009 áprilisában tervezik megkezdeni. Az első két évben az éves gyártási terv 200 ezer gépkocsi, később évi 300 ezer autóval számolnak. A dél-koreai autógyár a hivatalos kimutatás szerint eddig 1,1 milliárd eurót ruházott be a nosovicei üzem építésébe, és ezzel ez az eddigi legnagyobb külföldi beruházás Csehországban.

A Hyundai autógyár leányvállalata, a szintén dél-koreai Kia Motors, az észak-szlovákiai Zsolnán épített autógyárat, amelyben mintegy két éve indult meg a sorozatgyártás. A tervek szerint a jövőben a két autógyár szorosabban együttműködik, emiatt a két nagy ipari központ - a cseh Ostrava és a szlovák Zsolna - között autópálya épül majd.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.