Közlekedés

Huszonkilenc buszjáratot érintenének a menetrendi változások Budapesten

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) március közepéig várja az utazók véleményét az elképzelésekről.

2016.03.03 14:33MTI

Huszonkilenc buszjáratot érintenének a 4-es metró átadása utáni menetrendi pontosítások a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön a honlapján tette közzé a tervezett változásokat, amelyekről március közepéig várja az utazók véleményét.

Az elképzelések szerint megszűnne a 107-es, a 153A jelzésű, a 233-as és a 239-es buszjárat.

A tervezett változtatások között szerepel továbbá a 8-as autóbusz vonalának meghosszabbítása Újpalotáig, a Nyírpalota útig, valamint a 178-as útvonalának megváltoztatása, ez utóbbi a Keleti pályaudvar helyett a Deák Ferenc térről indulna és a Lánchídon keresztül érné el a Naphegy teret.

Emellett kisebb útvonal- és megállóhely-módosításokat tervez a BKK.

A tervezett módosításokat azzal indokolják, hogy a 4-es metró átadása jelentősen átalakította Dél-Budán a közlekedési szokásokat, ugyanakkor részben megmaradtak azok a buszvonalak, amelyek a metróval lényegében párhuzamosak. Az új javaslat célja, hogy még jobb legyen a felszíni kapcsolat a 4-es metróhoz - írták.

Az utasok véleményét a központ március 16-ig várja a honlapján (http://www.bkk.hu/te/m4-felszin/).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.