Tüntetés

Az Uber Kijevben is kiverte a taxisok biztosítékát

Ukrán taxisok tüntettek csütörtökön a kijevi főpolgármesteri hivatal épülete előtt az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás bevezetése miatt.

2016.02.25 12:42MTI

Vasziljo Popik, az ukrán taxisok szakszervezetének vezetője elmondta: nem az Uber-szolgáltatás megtiltását akarják elérni, hanem azt szeretnék, hogy az a személyfuvarozás törvényes keretein belül működjön, a jogszabályok a piac minden résztvevőjére egyformán vonatkozzanak. A taxisok azért demonstrálnak, hogy egyenlő és versenyképes munka- és piacfeltételek legyenek a különböző típusú személyfuvarozók számára - hangsúlyozta.

Hivatalos adat nincs arról, hány taxis vett részt a tüntetésen. Ukrán sajtóforrások szerint mintegy százan gyalogosan, a Kijev főutcáján lévő hivatal előtti járdán tüntettek, több taxis eközben az épület körül autóval körözött és dudált.

A demonstráció közben valakik autógumikat gyújtottak fel a hivatalnál, az azonban egyelőre nem ismert, hogy ehhez a taxisoknak köze volt-e. Az égő, füstölő gumikat a kiérkező tűzoltók hamar eloltották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.