Indiában jövőre "indul" a Jazz

Megkezdődött a termelés a Honda indiai gyárában

A Honda Siel Cars India, a prémium autók vezető indiai gyártója beindította a termelés első fázisát második gyárában a Tapukara Ipari Övezetben, Rajasthanban.

2008.10.29 19:32ma.hu

Az új, legmodernebb gyártási technológiával felszerelt üzem megnyitásán részt vett Vasundhara Raje, Rajasthan miniszterelnöke, Takeo Fukui, a Honda Motors Co. elnök-vezérigazgatója, Hidaki Domichi, Japán indiai nagykövete, valamint az indiai kormány több vezető tisztségviselője és a Honda vezetői, részvényesei és üzleti partnerei.

Az első fázis beindításának részét képezte a legmodernebb technikájú présüzem és a modern, fejlett technológiájú hajtáslánc-részegységeket gyártó üzem megnyitása. E két üzemegység karosszériaelemeket és motor-részegységeket szállít majd a Greater Norida gyár számára.

A legmodernebb gyártási technológia lehetővé teszi a HSCI számára, hogy az autógyártás folyamata még gyorsabb és hatékonyabb legyen. A HSCI ezzel betagozódik a Honda pán-ázsiai beszállítói hálózatába, s a most megnyitott gyár más ázsiai országokba is szállít majd motor-részegységeket.


A Honda 2009-ben mutatja be Indiában prémium ferdehátú autóját, a Honda Jazz modellt. Annak ismeretében, hogy milyen fontos szerepet játszanak a kisautók az indiai piacon, s annak tudatában, milyen lelkes fogadtatásra talált az új Jazz, amikor a Honda leleplezte az Új-Delhi Autókiállításon, a vállalat úgy döntött, hogy a Honda Jazz helyi bevezetését előrehozza a jövő év közepére. Az első autók még a Greater Norida üzemben készülnek.

A Honda megerősíti kutatás-fejlesztési tevékenységét Indiában - különös tekintettel a környezetvédelmi célokra és olyan helyi részegységek és anyagok alkalmazására, amelyek jobban megfelelnek az indiai körülményeknek.


Annak érdekében, hogy tehetségeket kutasson fel és növelje a régióban élők szaktudását, a Honda támogatást nyújt egy szakközépiskolának, ahol autóipari technológiákat oktatnak; itt egy három éves kurzus folyik majd a Honda égisze alatt.

A Honda Motors Co. elnök-vezérigazgatója a megnyitón kijelentette: "A Honda számára India rendkívül fontos piac, s töretlenül hiszünk India felemelkedésében. Gyárakat építünk Indiában, s a Honda biztos abban, hogy ezek az üzemek hozzájárulnak ahhoz, hogy képesek legyünk kielégíteni indiai vásárlóink egyre növekvő igényeit."

"Ez az új, modern üzem már a Honda globális terveinek megfelelően született; azon tervek szerint, amelyekben rendkívül nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem és a biztonság," tette hozzá Takeo Fukui.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.