Ralisport

Szalayék készülhetnek a marokkói rajtra

A gépátvétellel elkezdődött az Africa Race tereprali verseny Monacoban. Mindkét magyar egység megfelelt a feltételeknek, így készülhetnek a 30 órás kompozásra, aztán pedig a keddi, marokkói rajtra.

2015.12.27 19:18ma.hu

Az Opel Dakar Team autós párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László, valamint a Qualisport kamionos triója, Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László is rutinos sivatagjáró, így mindkét magyar egység gond nélkül teljesítette a gépátvételt - írja a telesport.hu.

"Régen egyébként nagyon soakt izgultam, hogy átmegy-e az autó. Megfelel az ülés, a kormány a bármi a biztonsági öv a tűzoltó. A benzintank, azzel például rengeteg problémánk volt 20 évvel ezelőtt, sőt a csövezést is hegesztettük mikor legelőszőr ide jöttünk. most már azért 20 év tapasztalatával ilyenek nem fordulnak elő" – nyilatkozta Szalay Balázs az M1 csatornának.

Az Africa Race idén különleges helyszínen, Monacóban kezdődött. A hivatalos rajt után a 31 motoros, 38 autós és hét kamionos egység a franciaországi Sete városának kikötőjébe indult. A mezőny 30 órás komputazást követően kedden hajnalban érkezik meg Nadorba, a 12 szakaszból álló Africa Race tényleges rajtjához.

A tavalyi balesete után felépülő navigátor Bunkoczi László az M1-nek arról is beszélt, hogy egyszer még szeretne visszatérni a napsütötte Monacóba.

"Fantasztikus érzés itt lenni ez tényleg az autósport Mekkája. A Montecarlo rallytól kezdve a Froma 1-es futamig. Most innen indul az Africa Race mindenképpen nagyszerű érzés és pont azon mosolyogtunk, hogy nekem a bakancslistámon van még egy Montecarlo Rally, amit szeretnék egyszer végig csinálni" – mondta Bunkoczi.

A Dakar rali klasszikus útvonalán zajló verseny idén is három országot érint. Marokkóból indulva Mauritánián halad át a mezőny, a január 10-ei befutó pedig Szenegál fővárosában, Dakarban lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.