26 féle gépjármű a Honvédségnek

Sikeres stratégiai együttműködés a Magyar Honvédség és a RÁBA között

2008. október 15-én a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság és RÁBA Járműgyártó KFT. közös szervezésében, a RÁBA pécsi próbapályáján került sor a Gépjármű Beszerzési Program Konferenciára. A bemutatóval egybekötött tanácskozás célja a 2003-ban terepjáró katonai gépjárművek szállítására megkötött, 15 évre szóló szerződés első öt évének értékelése, illetve a további együttműködési lehetőségek feltérképezése.

2008.10.17 12:10OS

A konferencián a résztvevők tájékoztatást kaptak a Rába Járműipari Holding Nyrt-ről, annak pozíciójáról és terveiről. Előadások hangzottak el a programozott képességfejlesztésről, a honvédségi Gépjármű Beszerzési Program múltjáról és az első öt év tapasztalatairól, a szerződés kereteiről.

A RÁBA Jármű KFT bemutatta jövőbeni terveit a műszaki fejlesztésekre és a stratégiai együttműködésre vonatkozóan.

A rendezvény második része gyakorlati bemutatóból állt, melyen megtekinthető volt az a 26 gépjármű-típusváltozat, amely sikeresen hozzájárult a Magyar Honvédség feladatainak ellátásához.

A Gépjármű Beszerzési Program Konferencia eredményessége bizonyította, hogy az együttműködés keretében leszállított járművek, és azok képességei megfelelőek és szükségesek ahhoz, hogy a Magyar Honvédség teljesíteni tudja alapvető feladatait és vállalt kötelezettségeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.