Rövidül az útvonal

Nő a Pozsony-Rajka között közlekedő autóbusz járatsűrűsége

Október elsejétől nő a Pozsony és a határ menti, magyarországi Rajka között közlekedő autóbusz járatsűrűsége, egyben rövidül a járat útvonala.

2015.10.01 02:30MTI

A 801-es számú Rajka-Pozsony nemzetközi buszjáratra, amely a pozsonyi tömegközlekedés részeként 2010 októberétől közlekedik, az ötéves évfordulón több változtatás is vár. Ezek közül az egyik, hogy a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) megnövelte az eddig reggel 5 és este 23 óra között óránkénti rendszerességgel induló buszok járatsűrűségét. Így az autóbuszok október elsejétől munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején már nem egyórás, hanem félórás rendszerességgel indulnak majd mindkét irányba. A buszok menetrendje napközben, a hétvégéken és ünnepeken változatlan marad.

További változás, hogy csütörtöktől rövidül az eddig a Pozsony belvárosában lévő Szlovák Nemzeti Színház épülete és a rajkai Bem apó utca között közlekedő buszok útvonala. Az új menetrend szerint a 801-es járat Rajkától már csak Pozsony-Oroszvár vasútállomásig közlekedik majd, ahol az utasok több más, Pozsony belvárosába közlekedő járatra szállhatnak át.

Az új, részletes menetrend a www.dpb.sk honlapon is elérhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.