Osztrák ellenőrzés

Már 30 kilométeres a torlódás az M1-esen

Az Ausztriában bevezetett közúti ellenőrzés miatt mintegy 30 kilométer hosszan feltorlódtak a járművek a hőségben.

2015.08.31 11:23MTI
MTI/Krizsán Csaba

Vízosztó helyeket állítanak fel az M1-es autópályán a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, miután az Ausztriában bevezetett közúti ellenőrzés miatt mintegy 30 kilométer hosszan feltorlódtak a járművek a hőségben - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság döntését a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán a 150-es kilométernél található Hanság-pihenőhelynél és a 158-as kilométernél lévő Lajta-pihenőhelynél állítják fel a vízosztó pontokat, ahol hűtött ivóvizet osztanak.

Hozzátette: plusz egy tűzoltóautóval és egy mentőautóval megerősítették a Lébényi katasztrófavédelmi őrsöt.

A szóvivő elmondta azt is: a védelmi bizottság arra kéri az autóvezetőket, hogy a KRESZ-ben meghatározott módon a sztráda középső részét - jobbra és balra lehúzódva - hagyják szabadon, hogy egy esetleges baleset vagy tűz miatt a megkülönböztető jelzést használó járművek szabadon közlekedhessenek.

MTI/Krizsán Csaba


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.