Illegális bevándorlás

Osztrák ellenőrzés - Sopronnál és Kópházánál is torlódnak az autók

Az Ausztriában bevezetett fokozott gépjármű-ellenőrzés miatt feltorlódtak az autók a hegyeshalmi, a soproni és a kópházi határnál.

2015.08.31 08:55MTI

Takács József, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az M1-es autópályán már mintegy 30, a soproni határpontnál 6, a kópházinál 4 kilométeres kocsisor alakult ki.

A rendőrség a gépjárművezetők türelmét kéri, illetve azt, hogy az érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy Ausztria megszigorította a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, hogy embereket rejtsenek el benne.

Közölte azt is, hogy a határ közelében, valamint a nemzetközi főútvonalak mentén ellenőrző pontokat hoznak létre.

A belügyminiszter hangoztatta, hogy az intézkedés várhatóan fennakadásokat idézhet elő a közúti forgalomban, de az emberéletek megmentése és az embercsempészek elleni hatékony fellépés érdekében el kell viselni az ilyen ideiglenes közlekedési nehézségeket. A szigorítást egyeztették Magyarországgal, Szlovákiával és Bajorország német szövetségi tartománnyal - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.