Karvai Sándor

Világrekord a Hungaroringen: utasokkal teli buszt vezetett a látássérült férfi

Karvai Sándor évek óta feszegeti határait: navigált már raliautóban, gokartozott és motorozott. Augusztus 16-án pedig újabb rekordot szeretne felállítani: quadozni fog a Balaton-felvidéken.

2015.07.14 11:56MTI

Karvai Sándor hétfőn a Hungaroringen is rekorddal próbálkozott: négyszáz méteren át vezetett egy újságírókkal és fotósokkal teli luxusbuszt. Ezzel a születése óta látássérült férfi régi álma vált valóra. Mindig is buszvezető vagy kamionsofőr szerettem volna lenni, ha láttam volna - mondta a Híradónak. Már 20 esztendeje mindennap ott ülök a Volánbusz járatain Hont és Budapest között, és mindig csodáltam azokat az embereket, akik nap mint nap képesek ezeket a hatalmas járműveket vezetni - tette hozzá a látássérült férfi.

A rekord hitelességét egy szakember is ellenőrizte. Karvai Sándor 14 percet töltött a pályán, és hivatalosan is ő lett az első látássérült, aki buszt vezetett. A férfi már több rekordot állított. Három évvel ezelőtt például egy 600 köbcentis motorral egyedül tett meg egy teljes kört a Hungaroringen. Ilyet a világon még egyetlen vak ember sem csinált. Egy hónap múlva újabb határokat feszeget: öt kilométert quadozik a Balaton-felvidéken. Hétfő délelőtt először ült fel a terepmotorra. Karvai Sándor azt mondja, minden vállalkozásának a célja, hogy bebizonyítsa, látássérültként is szép az élet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.