A pályán kívül is zajlott az élet Assenben

MotoGP: bejelentések az asseni súlyos testi sértésről

A holland rendőrséghez több bejelentés érkezett egy férfivel szemben elkövetett súlyos testi sértésről az Assenben zajlott MotoGP hétvége folyamán.

2015.06.30 02:30ma.hu

A TT-Nacht nevű rendezvényt általában a nagydíjhétvége éjszakáján rendezik, mely Assen esetében a többi nagydíjtól eltérően egy nappal korábban zajlott, így a versenyek szombaton kerültek megrendezésre.

A 24 éves férfit éjjel 2 óra körül borzalmas állapotban találták Assenben a Groningerstraat utcában, újra kellett éleszteni és súlyos sérülésekkel a fején szállították kórházba. A rendőrség korábban kérte, hogy aki látta az esetet, jelentkezzen. A felhívás után érkezett is pár bejelentés. A rendőrség a tanúk meghallgatása után egy, a támadással gyanúsított csoport körözését rendelte el. Ezzel kapcsolatban eddig még nincsenek hírek további fejleményekről.

A rendőrség még keresi azt az 50-60 év körüli nőt, aki a támadás után beszélt az egyik rendőrrel.

A GP hétvége éjszakáján még tíz másik letartóztatás történt különböző szabályszegések miatt. A Nacht van Assen nevű rendezvényen mintegy tízezren vettek részt és a rendőrség szerint a későbbiekben viszonylag nyugodtan zajlott.

A nagydíj miatt a holland rendőrség országos forgalomellenőrzést tartott, amely esősorban a gyorshajtás és az alkoholfogyasztás visszaszorítására irányult. Ennek eredményeképpen 21 motorosnak és személygépkocsi vezetőnek kellett bevonni a vezetői engedélyét, zömében a megengedett sebességgel kapcsolatos szabályok súlyos megsértése miatt.

A prímet két német rajongó vitte, ők ugyanis 215 km/h sebességgel hajtottak az N33-ason Assen felé, ahol egyébként maximum 100 km/h a megengedett. Ezen kívül több tucat bírságot szabtak ki. Az ellenőrzések szombaton és vasárnap is folytatódtak.

Bejelentés érkezett két, a nagydíjra érkező néző motorjának lopása ügyében, mely a város északi részén egy hotel előtt történt. A rendőrség felhívta a vendéglátóiparban dolgozók és a motorkerékpár-tulajdonosok figyelmét az óvatosságra, mert az elmúlt években több tucat kétkerekűt tulajdonítottak el a szállodák parkolóiból. A legtöbb helyen azóta őrzött és kivilágított parkolókkal próbálják a hasonló eseteket visszaszorítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.