Hőség

Torlódás esetén a röszkei határátkelőhelyen is vizet osztanak

Ha a nyári hőségben nagyobb torlódás alakul ki a röszkei határátkelőhelyen, a rendőrség vizet oszt a várakozóknak.

2015.06.14 11:20MTI

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban felhívta a figyelmet, hogy már ettől a hétvégétől a forgalom erősödésére számítanak a röszkei határátkelőhelyen, mert a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak.

A szóvivő vasárnap az M1 aktuális csatornán elmondta: a várakozásnak megfelelően a hétvégén megnövekedett a határon áthaladók száma. Szenti Szabolcs utalt arra, hogy pénteken egy technikai hiba is problémát okozott, ezért nagyobb torlódás alakult ki a határnál, ezért a rendőrök vizet osztottak a hőségben várakozni kényszerülőknek, és ugyanezt bármikor megteszik a nyár folyamán.

Szenti Szabolcs felidézte: az elmúlt évek tapasztalatai szerint június végétől augusztus első feléig várható torlódás a határátkelőhely kilépőoldalán, míg július második felétől egészen augusztus végéig a belépő irányú forgalom lesz erős. A legkritikusabb időszak július utolsó kettő és augusztus első két hete, amikor hétvégéken mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki.

A szóvivő kitért arra is, hogy egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Tavaly volt olyan hétvége, amikor több mint 200 ezren keltek át Röszkénél.

Szenti Szabolcs azt mondta: a nagyobb torlódások elkerülése érdekében, ha szükséges, Tompa felé terelik a forgalmat, illetve azt javasolják a közlekedőknek, hogy a tiszaszigeti, vagy az ásotthalmi határátkelőt vegyék igénybe.

A rendőrség mindenkinek azt tanácsolja, hogy indulás előtt tájékozódjon a határ menti helyzetről. Szenti Szabolcs kiemelte: a rendőrség honlapján (www.police.hu) a határinfo rovatban folyamatosan frissítik a határátkelőhelyeken való várakozási időt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.