Vizes és vad!

Egy svéd cég hajót épít az Audi R8 alapján

Az autó rovat általában a szárazföldön marad, de ez a vízre szállt ötlet túl érdekes volt ahhoz, hogy kimaradjon belőle.

2008.10.03 09:20Kapás Róbert, ma.hu

Egy Vizualtech névre hallgató svéd cég olyan motorcsónakot készít, amely az Audi R8-as modelljén alapul. A forma a lehető legtöbb ponton egyezik a „példaképpel”, az ajtóktól a hajófarig igazi autóformát vesz fel, még a négy kipufogócső is úgy helyezkedik el, ahogyan az R8-ason.

A konstrukció vagy V10-es biodízel motorral, vagy egy kisebb, 320 lóerős dízelmotorral lesz felszerelve. A karosszériát könnyűre és erősre tervezték, így várhatóan a járgány meg fogja közelíteni a 200 km/h sebességet. Összehasonlításképpen a szárazföldi R8-as végsebessége 300 km/h körülire rúg.

Hogy honnan jöhetett az ötlet? Ha jobban megfigyeljük az Audi R8-ast, bizony fölülről egészen emlékeztet egy hajóra.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.