Másként nem tud autópályadíjat fizetni

FONTOS: Csak úgy induljon Horvátországnak, hogy van kuna vagy euró a zsebében!

Június 1-jétől készpénzfizetés esetén csak kunában és euróban fizethető Horvátországban az autópályadíj.

2015.05.20 20:11MTI

Erről még április végén döntött a horvát autópályák kezelő vállalat (HAC) igazgatótanácsa - írta a rijekai Novi List horvát napilap szerdán. A törvény lehetővé teszi, de nem teszi kötelezővé, hogy a külföldi állampolgárok saját országuk valutájában fizessenek az autópálya használatáért Horvátországban. Egy elemzés szerint a tavaly külföldi pénznemben befizetett autópályadíj 99,75 százalékban euróban történt, 0,25 százalékban pedig más valutában: a turisták 0,16 százaléka frankban, 0,03 százaléka dollárban és 0,025 százaléka forintban fizetett az úthasználatért. A vállalat ezért úgy döntött, hogy a jegyeket a jövőben csak kunában és euróban lehet majd megvenni a fizetőkapuknál, de továbbra is lehet hitelkártyával fizetni és az elektronikus útdíjfizetési rendszert (ENC) használni - írta a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.