Ritka gyenge a rubel

Leállította a SsangYong az exportot Oroszországba

Január óta nem szállít autót Oroszországba a rubel gyengülése miatt a negyedik legnagyobb dél-koreai autógyártó, a SsangYong.

2015.03.19 23:30MTI

A cég ezt csütörtökön jelentette be. Egy nappal korábban a General Motors Co. jelezte, hogy a bizonytalan gazdasági helyzet és a romló értékesítési kilátások miatt határozatlan időre bezárja oroszországi összeszerelő üzemét. 2013-ban még Oroszország volt a SsangYong legnagyobb piaca, tavaly viszont 41 százalékkal estek eladásai.

A cég közölte, hogy csak a rubel erősödése után indítja újra az orosz exportot.

A cég most európai és kínai eladásait tervezi felfuttatni. A több mint hatszáz, Oroszországban tevékenykedő európai vállalatot tömörítő Association of European Businesses (AEB) üzleti érdek-képviseleti szervezet adatai szerint az idei első két hónapban 1294 SsangYong-autót adtak el, ami 61 százalékos esés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Oroszországban már több mint egy éve tart az új autók eladásának zsugorodása. Februárban éves szinten 37,9 százalék volt a visszaesés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.