A formaautós karrierjét befejezte

Kiss Pál Tamás ralikrosszra vált

A formaautós karrierjét befejező Kiss Pál Tamás a ralikrossz országos bajnokságban folytatja pályafutását, s már az idén rajthoz szeretne állni néhány világbajnoki futamon is.

2015.03.17 15:33MTI

A 23 éves miskolci pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint Kiss Pál azután döntött a váltás mellett, miután nyilvánvalóvá vált számára, hogy a Forma-1 közvetlen előszobáját jelentő sorozatokban való szereplés elérhetetlen, mert a formaautózás átalakuló gazdasági háttere irreális követelményeket támaszt a versenyzők felé.

A téli szünetben Kiss Pál - aki a GP3-as sorozatban 2012-ben dobogós volt Monacóban - több sorozatból kapott megkereséseket, de végül a ralikrossz mellett döntött, s a hazai bajnokságban egy 560 lóerős Skoda Fabia volánja mögött, a Speedbox ASE színeiben szerepel majd. Az ob a hétvégén a Slovakiaringen rajtol.

"Eleinte a tanulásé lesz a főszerep, de idővel szeretnék majd beleszólni a győzelemért folyó csatákba is" - idézte a közlemény Kiss Pál Tamást, aki hozzátette, hogy az egyre erősebbé váló hazai bajnokság kiváló terepet kínál arra, hogy tanuljon és tapasztalatot szerezzen a ralikrosszban.

"Már idén tervezem, hogy egy-két vb-futamon is rajthoz állok, a nem túl távoli jövőben pedig szeretnék majd teljes szezont futni a világbajnokságon" - mondta a versenyző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.