Út- és látási viszonyok

Merre kerüljön ma?

Az autópályák és főutak burkolata vizes, sónedves, szórványosan számíthatunk kisebb csapadékra.

2015.02.10 08:36ma.hu

Az Útinform kedd reggeli összesítése alapján az ország nagy részén már megszűnt a havazás. Hószállingózásra még a Tiszántúlon illetve az M5-ösön Kecskeméttől délre lehet számítani. A Dunántúlon Pápa, Tapolca és Kaposvár térségéből esőt jeleztek. A látótávolság mindenütt kielégítő. A Dunántúl nagy részén közepes erősségű szél fúj. Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet -7 és +5 fok közötti. A leghidegebbet Salgótarján térségében mérték, míg a Dunántúlon mindenütt 0 fok fölött van a hőmérséklet.

Az autópályák és főutak burkolata vizes, sónedves – írja Facebook-oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A Dunántúlon Szentlőrinc térségében vannak hókásás, latyakos útszakaszok a főutakon. A mellékutakon Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom és Somogy megye, keleten pedig Békés megyében, Kiskunhalas térségében és az ukrán határszélen téliesebb útviszonyokra is számíthatnak egyes szakaszokon az autósok. Járhatatlan út vagy elzárt település nincs, a nehézgépjármű forgalom számára sincs érvényben korlátozás a gyorsforgalmi vagy főutakon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mai előrejelzése alapján nagyobbrészt borult lesz az ég, de napközben helyenként már elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Szórványosan számíthatunk kisebb csapadékra; keleten gyenge havazás, másutt inkább eső valószínű, a hó több helyen olvadni fog. Az északnyugati szél a Dunántúlon ismét erős, időnként viharos lesz, elsősorban a Bakony térségében számíthatunk hóátfúvásra. Délutántól nyugaton is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között várható. Késő estére -2 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.