Fúzió

Nemsokára jöhet a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform

A közösségi közlekedés megújításáról hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volán Egyesülés.

2015.02.05 16:22MTI

Az együttműködés célja a közösségi közlekedés megújítása, a korszerű intelligens közlekedési rendszerek, valamint az elektronikus viteldíj fizetési rendszerek bevezetése.

A társaságok szándéka egyebek mellett a Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform (NESZIP) koncepciójában megfogalmazott szolgáltatások fejlesztése, valamint az országosan egységes és átjárható Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform létrehozása, és szolgáltatásainak a Volán társaságokra történő kiterjesztése.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerint a megállapodás hozzájárul az egységes jegyrendszer kialakításához, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy az elektronikus és mobilfizetési kultúra fejlesztését megvalósító projektek indításában közösen vegyenek részt.

A közlemény idézi Simon Gábort, a Volán Egyesülés vezérigazgatóját, aki elmondta: a most aláírt együttműködési megállapodás mérföldkő az utasok számára kényelmesebb és gyorsabb fizetési lehetőségek biztosításában.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volán Egyesülés várja a megállapodáshoz csatlakozni kívánó szervezeteket és gazdasági társaságokat, amelyek Magyarországon elektronikus és mobilfizetési területen működnek, illetve a mobilfizetést támogató tevékenységet folytatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.