845 ezer dollárért

Porsche, elektromos motorokkal

2,5 másodperc alatt van 100 km/h-n, de csak akkor, ha muszáj - villanymotorjaival környezetbarát módon lehet vele autózni.

2014.12.04 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Porsche

A legerősebb sportkocsiknál a "nagyobb a jobb" elvet szokták követni: nagyobb motor több lóerőt és nagyobb nyomatékot jelent. A fenti képen látható 918 Spyder tervezői azonban más irányban indultak el. Noha V8-as "szívéből" elképesztő teljesítmény csiholható ki, még nagyobb figyelmet érdemel két elektromos motorja. Utóbbiak révén környezetbarát módon lehet autózni, és még ekkor sem kell attól tartani, hogy lomhává válik a német járgány. Ebben speciális, gyorsan kisülő akkumulátorok segítik.

Természetesen, ha maximális gyorsulásra van szükség, akkor a V8-as motor bőg fel; ennek révén alig 2,5 másodperc alatt éri el az autó álló helyzetből a 100 km/h-s sebességet. Ennek a hibrid kialakításnak mindazonáltal megvan az ára. Bár nincsenek kétségeink afelől, hogy lesznek olyanok, akik kifizetik, a 845 ezer dolláros (majdnem 200 millió forintos!) árcédula azért még az e téren edzett vásárlókat is meghökkenti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.