Közösségi megmozdulás

Szombat esti tüntetések: több BKK-járat módosított útvonalon közlekedik

A rendőrség a demonstráció miatti lezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé, ezért a BKK csak tervezett információkat adhat a forgalomkorlátozásokról.

2014.11.08 14:05ma.hu
Fotó: Facebook/BKK

Demonstrációt tartanak a belvárosban 2014. november 8-án, szombaton várhatóan 18:00 és 21:30 között.

A résztvevők 18:00 és 18:30 között a József nádor téren gyülekeznek, ahonnan a József Attila utca-Széchenyi István tér-Széchenyi lánchíd-Clark Ádám tér-Hunyadi János út-Színház utca-Szent György tér-Színház utca-Hunyadi János út-Clark Ádám tér-Széchenyi lánchíd-Széchenyi István tér-Akadémia utca-Vértanúk tere útvonalon a Kossuth Lajos térig vonulnak, közben a Szent György téren néhány perces beszédre megállnak. Aki a vonulás ideje alatt a belvárosban közlekedik, a gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett válassza az M1-es, az M2-es, az M3-as vagy az M4-es metróvonalat - írja a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

A rendőrség a demonstráció miatti lezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé, ezért a BKK csak tervezett információkat adhat a forgalomkorlátozásokról. Várhatóan kisebb-nagyobb mértékben módosul a 2-es villamos, valamint a 15-ös, a 16-os, a 86-os, a 105-ös és a 115-ös busz közlekedése.

Járataik forgalmának korlátozása kapcsán, kérjük, figyeljék a BKK Info oldalát, illetve Facebook-oldalukat, ahol a közlekedési változásokról folyamatosan tájékoztatást adnak.

Amennyiben a demonstráción nagyobb létszámban vesznek részt, a felvonulás útvonalán a keresztforgalomban 5-10 perces szakaszos útlezárásokra kell számítani, míg a haladás irányában a rendőrség legalább egy sávon megpróbálja fenntartani a forgalmat; nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások lehetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.