Fantasztikus off-road hétvége

Képek: A melegben majdnem meggyulladtak az off-road verdák

Sikeresen zárult a Papp László Budapest Sportaréna első saját rendezésű kiállítása, az Off-Road Show.

Off Road Show képgaléria

2008.09.08 12:47ma.hu

A fedett-pályán és külső téren egyaránt izgalmakkal teli terepszemlén átfogó képet kaphattak a műfaj iránt érdeklődők a terepjárásra (is) alkalmas közlekedési eszközökről, valamint az ehhez kapcsolódó kiegészítőkről és szolgáltatásokról.

Aki szeptember első hétvégéjén az Arénába ellátogatott, a megszokott statikus autó-kiállítás helyett egy dinamikus, off-road járműveket felvonultató rendhagyó fesztiválhangulatba csöppent.

A forró nyári hétvégén több ezer lóerővel szállták meg a küzdőteret és az épületkomplexum melletti szabadtéri területeket a terepjárásra is alkalmas járművek, melyek leküzdhetetlennek tűnő épített útakadályokkal birkóztak meg. Először volt látható triál-motoros bemutató zárt-térben.

A motorosok raklapokból, embermagas szalmabálákból, rönkökből összeállított építményeken mutattak be nyaktörő mutatványokat. A nézők kedvence a csapat legfiatalabb tagja volt, aki épphogy betöltötte 14. életévét.

Bár az ifjú reménység még csak március óta foglalkozik a sportággal, a bemutatott produkciót otthon senki ne próbálja utána csinálni! A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a távirányítós modellektől kezdve a quadokon keresztül a luxus terepjárókat is.

A legnagyobb slágert az újgenerációs crossover-erek jelentették. Új szegmens van kialakulóban, akik a kisebb méretű, városi terepjárók, családi túramodellek iránt érdeklődnek, s erdők, mezők, vízmosások, siratófalak helyett a nagyvárosok dzsungelében szeretnék kényelemben és biztonságban érezni magukat.

Természetesen sokan csodálták az exkluzív óriásokat és a kiváló képességekkel rendelkező klasszikus terepjárókat, pick-upokat, két- és négykerekű modelleket is továbbá mindazon különlegességeket, amelyek nem igazán kategorizálhatóak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.