Útinform

Merre nem érdemes mennie ma?

Új forgalomkorlátozások útépítési, felújítási és karbantartási munkák miatt - 2014. november 4.

2014.11.04 07:51ma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden többnyire derült lesz az ég, elsősorban az Északi-középhegység térségében lehet eleinte foltokban ködre számítani, amely azonban még a délelőtti órákban megszűnik, és ott is kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon időnként megerősödik, északnyugaton viharos széllökésekre is számítani kell. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldala szerint az alábbi korlátozások lesznek érvényben ma.

Az M3-as autópályán Vásárosnamény felé a 103-as km-ben karbantartási munkák miatt lezárták a leálló sávot, illetve 100 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be. Budapest felé a Polgári csomópont után a 174-es km helyreállítási munka miatt a külső sávot lezárták.

Az M5-ös autópályán Budapest felé a Lajosmizsei csomópont utáni szakaszon a 64-es-től az 59-es km-ig csak a belső sávban lehet közlekedni, a megengedett legnagyobb sebesség 80 km/h. Budapest felé Városföld térségében a 100–98 km között a burkolat hézagait javítják, 7 és 17 óra között a külső sáv zárása mellett dolgoznak.

Az M6-os autópályán Iváncsa térségében a 43-as km után hídépítés miatt mindkét irányban csak a belső sávon lehet közlekedni.

A 6-os főúton Dunaföldvár déli határában a 89-es km-nél hídkarbantartás miatt mindkét irányban sávszűkítés és 40 km/h-s sebességkorlátozás lassítja az előrejutást.

A 7-es főúton Siófok átkelési szakaszán a 112-es km-ben lévő Sió feletti hídon felújítást végeznek, a munka félpályás lezárással jár.

A 27-es főúton Perkupa és Bódvaszilas között a 38 km-nél felújítják a Jósva-patak hídját, a félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

A 43-as főúton Makón, a Szegedi úton rendbe hozzák az útszegélyt, napközben sávszűkítésre kell számítani, a forgalmat szükség esetén jelzőőrök segítik majd.

A 48-as főúton, Vámospércsen a 18–20 km között a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésén dolgoznak, emiatt félpályás korlátozásokra kell számítani jelzőlámpás irányítással.

A 76-os főúton Balatonszentgyörgynél az 5-ös km-ben szalagkorlátokat szerelnek, napközben a munka idején lezárják a fél útpályát, éjszakára 60 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be.

A 85-ös főúton Farád és a rábatamási elágazás között a 32-es km-ben napközben az árkot és a padkát rendezik, a munkaterületnél csak egy sáv lesz járható jelzőőrös irányítással.

A 86-os főúton Mosonmagyaróváron a Kossuth Lajos utcában (187-es km) gyalogátkelőhelyet létesítenek, lezárták a fél útpályát, az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.

A 102-es főúton, Tök belterületén, a 8–9 km között csatornáznak, a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 381-es főúton Karos, Karcsa és Pácin térségében a 11–23 km közötti szakaszon néhány napig szalagkorlátokat telepítenek, a munkaterületnél lezárják a fél útpályát.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Gulács és Tarpa, valamint Tarpa és Tivadar közötti úton egy víztározó műtárgy építése miatt teljes szélességben lezárták az utat. A forgalmat terelőútra irányították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.