Felújítás

Keddtől lezárják a Solymár közi vasúti átjárót Ürömnél

Lezárják a közúti forgalom elől kedd délelőtt 10 órakor Üröm megálló közelében a Solymár közi vasúti átjárót, az Újpesti vasúti híd és Pilisvörösvár közötti vonalszakasz felújításának részeként.

2014.11.03 18:12MTI
freedigitalphotos.net/papaija2008

A közlemény szerint a NIF felújítja az Újpesti vasúti híd (ismertebb nevében az északi összekötő híd) és Pilisvörösvár közötti szakaszt. A felújítás keretében kedd délelőtt 10 órakor lezárják a vasúti átjárót, és a rekonstrukció után csak gyalogosok és kerékpárosok használhatják.

Hozzátették: a vasútvonal déli oldalán lévő ingatlanokat autóval Budapest felé mintegy 600 méterre, útátjárón és a vasúttal párhuzamos földúton lehet majd megközelíteni, ezek építése jelenleg is tart, várhatóan november második felére fejeződik be.

Amíg az útátjáró és földút elkészül, az autósok a Kocsis Sándor út, Solymárvölgyi út felől érhetik el az ingatlanokat. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF beruházásában 85 százalék európai uniós és 15 százalék állami forrás felhasználásával valósul meg - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.