Elhúzódnak a munkálatok

Még szerdán is buszozni kell az oroszlányi vonalon

A vártnál hosszabb ideig húzódnak el a helyreállítási munkák a Tatabánya és Oroszlány közötti vasútvonalon, a hétfői baleset helyszínén, ezért még szerdán is egész nap pótlóbuszok közlekednek a vonatok helyett ezen a szakaszon.

2014.10.21 17:13Havariapress

A Tatabánya-Környe vasútvonalon hétfőn délelőtt negyed tíz körül ütközött össze egy autóbusszal egy vasúti szerelvény, a balesetnek egy halottja és több súlyos sérültje volt, emellett egy sorompói biztosítóberendezésben és egy felsővezeték-tartó oszlopban is jelentős károk keletkeztek.

A vasúttársaság már kedd reggel bejelentette, hogy a helyreállítási munkák olyan sok időt vesznek igénybe, hogy szerda hajnalig biztosan csak vonatpótló buszokkal lehet közlekedni Tatabánya és Oroszlány között. Időközben kiderült, hogy a munka a várnál is lassabban halad, ezért a környéken élők előreláthatólag még szerdán is egész nap csak vonatpótló autóbuszokkal utazhatnak ezen a szakaszon.

A vonatpótló autóbuszok a súlykorlátozás miatt Kecskéd-alsó megállóhelyre nem tudnak bemenni az utasokért, emiatt a kecskédi szövetkezeti volán buszmegállóban tudnak csak megállni; az utasoknak a buszra szállás és a hosszabb menetidő miatt továbbra is késésekre kell számítaniuk. A kellemetlenségekért a vasúttársaság az utasok szíves megértését és türelmét kéri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.