Javítási munkák kezdődnek hétfőn

Ismét félpályás útlezárás lesz az algyői hídon

Hétfőn ismét félpályás útlezárással járó javítási munkák kezdődnek a 47-es főúton Szeged és Hódmezővásárhely között az algyői Tisza-hídon.

2014.10.18 09:28MTI

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője elomndta: a javítási munkákra azért van szükség, mert a híd egyik saruja kimozdult a helyéről.

A saru a hídnak az a része, amely a pilléreken keresztül támasztja a szerkezetet, követve a dilatációból - hőmérséklet okozta térfogatváltozásból - eredő mozgást.

Jelenleg a saru elmozdulása ugyan nem befolyásolja a híd állapotát, de további, nagyobb mértékű kitérés esetén problémákat okozhat. A szakemberek első lépésként óránkénti 20 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be a hídon, hogy a járműforgalom hatása minél kisebb legyen.

A félpályás útzárra azért van szükség, hogy a híd megemelt és ideiglenesen alátámasztott felére ne nehezedjen a forgalomból származó plusz teher. Ez azt is jelenti, hogy bár a közlekedők számára nem lesz látványos a munkavégzés, a korlátozás bevezetése mégis szükséges, hiszen több ezer tonnányi tömeg mozgatására lesz szükség – tudatta a kommunikációs vezető, hozzátéve: a munka teljes körű elvégzése előreláthatóan két hétig tart majd.

Az algyői hídon a legutóbb júniusban végeztek - időszakosan jelentős torlódásokkal járó - javítási munkákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.