Megszűnhet a költségek elszámolása?

Felzúdulást okozhat a cégautóadó módosítása

Vadász Iván szerint óriási felzúdulást okozhat, ha a bejelentett adóelképzelések keretében megszűnik a céges autóknál az üzemanyag és az amortizációs költségek elszámolásának lehetősége.

2008.08.30 12:30Magyar Hírlap

"Ha ezt megcsinálják abból óriási felzúdulás lesz" - mondta a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesületének alelnöke a Magyar Hírlapnak. A lap szombati számában - szocialista körökből származó értesülésekre hivatkozva - jelent meg, hogy az adócsökkentési csomag részeként a jövőben a vállalakozások a céges autók esetében sem a magán, sem az üzleti célú használatnál nem számolhatnák el költségként az üzemanyagdíjat, a szervizköltséget és az amortizációt.

Vadász szerint több tízmilliárd forint bevételre tehet szert az állam ezzel a módosítással. A csomag bejelentésekor közölték, hogy néhány adótétel emelkedik, így a cégautó adója, és a cigarettát, valamint az alkoholt terhelő jövedéki adó. Emellett 11 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell majd fizetni az eddig adómentes természetbeni juttatás után. Ezek a tételek együttesen 110-120 milliárd forint költségvetési bevételt hozhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.