11 hónapja tart a növekedés

Júliusban is nőttek az európai autóeladások

Júliusban a tizenegyedik egymást követő hónapban nőttek Európában éves szinten az újonnan gyártott személygépkocsik eladásai. A 29 vizsgált országból 22-ben, a 10 legfontosabb gyártó közül 9-nél nőttek az eladások.

2014.08.21 09:07MTI
freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Európában 5,4 százalékos volt az éves növekedés a múlt hónapban, az öt legfontosabb piac közül négy esetében javultak az értékesítési mutatók. Spanyolországban 11,3 százalékkal, Németországban 6,8 százalékkal, Nagy-Britanniában 6,6 százalékkal, Olaszországban 5,3 százalékkal nőttek az eladások, de Franciaországban 4,3 százalékkal csökkentek. Kiemelkedő adatokat mértek Írország (61,6 százalék) és Portugália (30,6 százalék) esetében, de a JATO Dynamics piackutató közleménye szerint itt az alacsony bázisértékek torzítják a statisztikákat.

Magyarországon júliusban 22,5 százalékkal nőttek az autóeladások. Az autógyártók közül továbbra is a Volkswagen a piacvezető Európában, 8,1 százalékos növekedés után 141 ezer új autót adott el júliusban.

Második helyen van a Ford 79 ezer eladott autóval, harmadik helyen az Opel/Vauxhall 72 ezerrel. Júliusban a kilencedik helyen álló Skoda növelte legjobban eladásait, 27,8 százalékos emelkedéssel elérve az 52 ezer eladott autót.

A autók közül a Volkswagen Golf, a Ford Fiesta és a Renault Clio voltak a legnépszerűbbek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.