Csak óvatosan!

Indul a vadbalesetek szezonja

Augusztusban és az őszi hónapokban, főleg az őzek és a szarvasok mozgása miatt, nő a vadbalesetek kockázata az utakon.

2014.08.07 08:13MTI
freedigitalphotos.net/Dr. Joseph Valks

A K&H Biztosító MTI-hez eljuttatott közleménye szerint viszonylag ritkák a vadbalesetek, a kár viszont, különösen egy több 100 kilós állattal történő ütközés után, jelentős lehet.

A közlemény idézi Kaszab Attilát, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettesét, aki elmondta: a biztosító társaság az elmúlt öt évben összesen 33 vadbalesetre több mint 15 millió forintot fizetett ki, egy vadbaleset kára átlagosan közel 460 ezer forint volt.

Hozzátette: a vadbalesetek speciálisak a felelősség megállapítása miatt, főként tömeges kár keletkezése esetén nem mindig egyértelmű, hogy ki fizeti az okozott kárt. Mindenesetre a casco fedezetet nyújt erre.

A biztosító közleményében felhívja az autósok figyelmét: az állatok megjelenésére utaló jelző tábla láttán lassabban haladjanak, hogy szükség esetén meg tudjanak állni.

A K&H Biztosító - nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti, konszolidált, nem auditált - saját tőkéje 11,5 milliárd forint volt 2014. első negyedévének végén, a mérlegfőösszege 122,2 milliárd forintot ért el.

A biztosítástechnikai eredménye 1,0 milliárd forint, az adózás utáni eredménye 0,8 milliárd forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.