Használtautó-kereskedés

Hogyan adja el autóját jó áron?

Kelet-Európa legnagyobb használtautó-kereskedőjének tapasztalatai szerint ha megfogadja az alábbi tanácsokat, akkor növelheti az eladásra kínált autó értékét.

2014.06.21 20:59ma.hu

Az AAA Auto Csoport tapasztalatai:

1. Fontos a szervizkönyv
Az autón elvégzett minden műszaki és javítási beavatkozást fel kell jegyezni. A kitöltött szervizkönyv nagy segítséget nyújt abban, hogy pénzt és időt spórolhasson meg az eladó és a vevő egyaránt a gépjármű állapotának felmérésekor. Az eladásra kínált autó előéletének komplett és minden részletre kiterjedő bemutatása nagyban megnöveli az eladó hitelességét, valamint elősegíti a sikeres üzletkötést is.

2. Teendők baleset után
Amennyiben az autó balesetet szenvedett, a sérüléseket semmiképpen ne próbálja meg elrejteni, és ne spóroljon a javításon sem! Az eltérő árnyalatú és vastagságú fényezésből, valamint a hegesztés egyenetlenségéből bármelyik szakértő könnyen felismeri a megtévesztésre utaló jeleket, ennek pedig az lehet a következménye, hogy a lehetséges vevő könnyen elveszti a bizalmát, így más autó után néz.

3. Meghibásodás esetén
A tapasztalatok szerint az autó bármilyen hibája nagyobb összeggel csökkenti az eladási értéket, mint amennyibe a hiba kijavítása kerülne. A leggyakoribb ilyen jellegű hibák lehetnek például a légkondicionálóval, illetve, a fűtési rendszerrel kapcsolatos problémák, egy repedt szélvédő, az elektromos berendezések rendellenességei, vagy éppen a karosszéria és az utastér látható sérülései. Minden esetre igaz, hogy a hibák kijavításával értékesebbé tehetjük gépjárművünket a használtautók piacán.

4. Teendők nem szabványos autóátalakítás után
Általában nehezebb vevőt találni egy szokatlan fényezéssel és díszítéssel, vagy egy nem szabványos hifi-berendezéssel rendelkező autóra. Az összes, utólagosan felszerelt kiegészítő eltávolításával a gépjármű gyorsabban, és nagyobb eséllyel értékesíthető.

5. Eladáskor is kifizetődik a törődés
Az autóban terjengő különféle szagok, a látható kosz, valamint a szemnek is bántó karcolások és az ülés rossz állapota jelentősen ronthatják az autó megítélését. Az autó külső és belső megjelenésén nem szabad spórolni, mert az igényes vásárlók számára a jó esztétikai állapot is alapvető feltétel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.